Polityka prywatności »

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI I POLITYKA COOKIES

Szanujemy prawo do prywatności oraz ochrony danych osobowych naszych Użytkowników. Niniejsza Polityka Prywatności opisuje zasady na jakich gromadzimy, przechowujemy i wykorzystujemy dane osobowe, które Użytkownicy nam dostarczają.

1

Dane osobowe

Definicja Danych osobowych zawarta jest w art. 6 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych. Zgodnie z powyższą definicją legalną za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.


2
Administrator danych osobowych

  1. Administratorem danych Użytkowników jest INDIGO NAILS spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa z siedzibą w Łodzi przy ul. Żeligowskiego 3/5, 90-752 Łódź, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców przez Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS: 0000684415, posiadająca NIP: 7272792881 oraz REGON 101805889

  2. Dane osobowe Użytkowników podlegają ochronie zgodnie z obowiązującym prawem, w szczególności z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych.

3
Rodzaj gromadzonych danych osobowych

  1. Dane osobowe gromadzone są przez Administratora danych podczas:

  1. Wypełniania formularza osobowego podczas rejestracji Konta,

  2. Dokonywania zapisów na newsletter,

  3. Składania zamówień (przy Użytkownikach nieposiadających Konta w Serwisie)

  1. Podczas wypełnienia formularza osobowego gromadzone są dane osobowe takie jak: imię, nazwisko, firma, data urodzenia, płeć, adres zamieszkania, numer telefonu;

  2. Podczas dokonywania zapisów na newsletter gromadzone są dane osobowe takie jak : ………………………….

  3. Podczas składania zamówień gromadzone są dane osobowe takie jak: imię, nazwisko, firma, data urodzenia, płeć, adres zamieszkania, numer telefonu;

4
Cel gromadzenia danych osobowych

  1. Dane osobowe gromadzone są w celach związanych z realizacją zamówienia złożonego za pomocą Serwisu.

  2. Dane osobowe zbierane podczas dokonywania zapisów na newsletter gromadzone są w także celu informowania Użytkownika o nowościach oraz planach realizowanych przez Serwis.

  3. Dane osobowe takie jak historia zakupów oraz dane osobowe zbierane w procesie rejestracji konta oraz składania zamówień gromadzone są w celu wdrożenia i realizacji Programów lojalnościowych.

5
Udostępnianie danych osobowych

Zgromadzone dane osobowe Użytkowników mogą być udostępniane innym firmom lub osobom trzecim jedynie w sytuacjach dozwolonych przez prawo i wyłącznie w następujących okolicznościach:

  • W celu realizacji zamówienia dane osobowe Użytkownika mogą zostać przekazane firmom kurierskim i pocztowym, bankom oraz dystrybutorom, którzy dane zamówienie będą realizować.

  • Informacje przekazywane podmiotom zależnym, firmom lub innym osobom w celu przetwarzania danych osobowych w imieniu Administratora Danych. Od tych podmiotów Administrator wymaga wyrażenia zgody na przetwarzanie informacji według instrukcji Administratora, zgodnie z niniejszą Polityką prywatności oraz przy zastosowaniu wszelkich innych odpowiednich środków ochrony poufności i bezpieczeństwa danych.
    Informacje są przekazywane na wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu, w przypadku naruszenia przez Użytkowników przepisów prawa.

  • W innych wypadkach za zgodą Użytkownika lub w przypadku istnienia obowiązku wynikającego z przepisów prawa.

6
Aktualizacja danych osobowych

Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz możliwość poprawiania błędnych czy też nieaktualnych informacji i usuwania tych danych.

7

Cookies

Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane w urządzeniu końcowym Użytkowników odwiedzających stronę internetową https://www.indigo-nails.com/ (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta Użytkownik).

Na stronie internetowej https://www.indigo-nails.com/ używamy własnych plików cookies: sesyjnych i stałych.

Używamy też zewnętrzne pliki cookies, pochodzące od podmiotów, z którymi współpracujemy, takich jak Google, Facebook. Z uwagi na fakt, że sposób działania niektórych plików „cookies” pochodzących od partnerów zewnętrznych może być inny, niż przedstawiony w niniejszej polityce oraz nie możemy kontrolować „cookies” zamieszczanych przez witryny należące do osób trzecich, prosimy o zapoznanie się z informacjami na temat tych plików „cookies” dostępnymi na stronach internetowych naszych partnerów, np. Google: https://www.google.pl/intl/pl/policies/technologies/cookies/ i Warunki korzystania z Google Analytics Facebook: http://www.facebook.com/help/cookies

Używamy także Tracking pixel (inaczej web bug), które pełnią podobną funkcję co pliki cookie, ale są nierozpoznawalne dla użytkownika. Traking pixels wykorzystywane są przez nas do pomiaru zachowań użytkownika na stronie, do wysyłki newslettera, do dopasowywania ofert w reklamie remarketingowej. Dane są anonimowe i nie są powiązane z danymi osobowymi na urządzeniu końcowym użytkownika bądź jakąkolwiek bazą danych. W celu wyłączenia web bug podczas korzystania z naszego serwisu można użyć np. takich narzędzi jak webwasher, bugnosys lub AdBlock (do przeglądarki Firefox). W celu wyłączenia web bug w newsletterze należy tak zmienić ustawienia programu pocztowego, żeby nie wyświetlał wiadomości w html. Web bug nie działa również wtedy, kiedy wiadomości są odczytywane w trybie offline.

Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy Użytkownik ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności strony internetowej.

Indigo Nails
Indigo Nails
Indigo Nails

Swarovski Authorized Retailer